Welkom op onze activiteitenpagina. Hier laten lokale bedrijven zien wat je allemaal kunt doen op het mooie Kefalonia. We blijven constant zoeken naar aanbieders die hun best doen om van jouw vakantie een onvergetelijk tijd van te maken. Wij wensen jullie veel plezier bij het plannen van deze fantastische uitjes. We blijven groeien dus hou het in de gaten.

Eilandhoppen Griekenland

En als je dan toch op het pleintje bent bij Argostoli of Lixouri, bezoek dan Iscream voor een heerlijk ambachtelijk ijsje. Christina en haar team heten je welkom en dagen je uit dit echt super lekker ijs te nuttigen met of zonder een heerlijk bakje koffie. Zelfs het eigengemaakte gebak is daar een echt aanrader. Geniet van je ijsje op het terrasje voor de winkel op beide locatie's. Argostoli op het beltower pleintje, en in Lixouri schuin tegenover de veerpont op het pleintje in het centrum. Tot snel bij Iscream.

.

Kokolis Autoverhuur

 

Huur een auto op Kefalonia.

Wij zijn een betrouwbare, vertrouwde autoverhuurder in Kefalonia. Wij staan altijd voor u klaar en gegarandeerd op tijd geleverd. Alle prijzen zonder verborgen kosten. Wij zitten op de luchthaven van Kefalonia tegenover de terminal en hebben een kantoor in Lassi. Reserveren is wel aanbevolen om teleurstellingen te voorkomen.

Vind meer informatie op onze website.

Olijfolie farm bezoeken

Yennima Yis


Wij zijn Yennima Yis.
Wij zijn een familiebedrijf dat al meer dan 10 jaar werkt en gespecialiseerd is in olijfolie.
Ons bedrijf is toegewijd aan het produceren, distilleren en verkopen van alleen de beste kwaliteit extra vergine olijfolie.
Dat bereiken we door onze passie en zorg te besteden aan wat we doen.

De olijfboom heeft niet veel nodig om olijven te produceren, die vervolgens kunnen worden geperst en het vloeibare goud dat olijfolie is eruit kan halen, want als je goed voor de olijfboom zorgt, zal de olijfboom goed voor jou zijn.
Dit is de reden waarom we door de jaren heen vele prijzen hebben gewonnen voor hoge kwaliteit en smaak.
De afgelopen 2 jaar hebben we ook een nieuwe service gelanceerd genaamd "The olive tour", waarbij we je meenemen door olijfgaarden, je zal meer leren over de olijfboom en olijfolie door de geschiedenis heen, het proces van het verzamelen van de olijven tot het distilleren van de olijfolie en natuurlijk leer je hoe je de olijfolie op de juiste manier proeft.
Wij zijn Yennima Yis en we zouden het leuk vinden als u bij ons langskomt om onze olijfolie te proeven. 

U bent altijd welkom op onze farm.

De locatie van Yennima Yis op Paliki:

Κουνοπετρα 282

 

Wandelen op Kefalonia

Deze zomer kun je de perfecte vakantie beleven door een diversiteit aan wandelroutes te lopen.

We hebben een aantal mogelijkheden voor jullie die zeker de moeite waard zijn. Voor alle routes geldt: ga goed voorbereid op stap en neem vooral genoeg te drinken mee! En tenminste 1 (opgeladen!) telefoon voor noodgevallen. Het noodnummer is (hier ook): 112.

Er zijn fantastische plekken zoals Mount Ainos wat ook een natuurpark is. Houd er rekening mee dat het er wat koeler is dan beneden (je zit nl op bijna 1700mtr hoogte). In de zomer kan Mount Ainos gesloten zijn ivm brandgevaar. Hou de berichtgeving daarover in de gaten; ook op deze site zullen we dat melden.

Of wat dacht je van een wandeling naar Fteri Beach, Grizata Bridge of door Old Vlachata? Vanuit iets buiten Poros kun je naar het klooster (monistery) lopen, een prachtige tocht van 5 km naar boven. Daarnaast zijn er een aantal wandelroutes aangegeven bij en rond Sami. Op Paliki kun je een perfecte strandwandeling maken, bijvoorbeeld bij Mega Lakos.  Wandelroutes kun je ook vinden via WikiLoc. Je kunt de app downloaden en een profiel aanmaken. Daar vindt je dan wandelroutes van mede-wandelaars (zie hieronder).

 

 

 

Of stap gewoon halverwege je route eens uit en wandel in één van de vele bossen. Dit eiland heeft zóveel natuur om te ontdekken, je kunt echt nog ergens gaan zitten en genieten van de rust en de stilte. Deze zomer kun je gebruik maken van de erg mooie wandelmogelijkheden op Kefalonia. Onze plaatselijke reporters hebben zich er in verdiept en hebben onderstaande link geadviseerd. We gaan kijken of wij ze kunnen personaliseren om zo een georganiseerde route aan te bieden. 

Naar de Wikiloc routes op Kefalonia

 

Alexandra Kefalonia Massage.

Deze zomer kunt u de perfecte vakantie hebben door de beste massagetherapie voor u te kiezen. Alexandra Kefalonia Massage biedt u een verscheidenheid aan hoogwaardige behandelingen, waaronder Zweedse massage, deep tissue, sportmassage, Californische massage, aromatherapie, reflextherapie en lymfedrainage. Wilt u als koppel een heerlijke massage-ervaring voor twee? Dat kan bij Alexandra Kefalonia Massage, want we hebben de Couple Massage-service voorbereid die gelijktijdig door 2 therapeuten in 2 massagebedden wordt gedaan.

 

Wil je daarnaast een luxe massage met 4 handen die je aanraken, verrassen en helemaal ontspannen, dan kun je kiezen voor onze 4 Handed Massage service. We zijn mobiel op het eiland Kefalonia en brengen u een geweldige spa-ervaring rechtstreeks bij u thuis, hotel, villa of jacht. We komen naar u toe, zelfs als u in Lassi, Argostoli, Skala of Poros verblijft, zodat u uw kostbare tijd in het verkeer niet verspilt. Bel ons gewoon, boek uw favoriete behandeling en onze zeer bekwame massagetherapeuten komen bij u thuis met de massagetafel en creëren een betoverende sfeer van geurkaarsen, waarbij de professionele oliën worden gebruikt om uw zintuigen volledig te prikkelen.

Laat je gewoon wegdrijven in een staat van volheid en tevredenheid, luisterend naar de aangename klanken van ZEN-muziek, de delicate bewegingen van de hand op je lichaam voelend. Komt u liever naar ons toe, dan vindt u onze Massageplek in Argostoli, boven de De Bossetbrug.

Het vereist een reservering van tevoren, dus bel / sms ons gewoon op 0030 697 066 2160 (Whatsapp)

Bezoek de website van Alexandra:

Website Alexandra

 

Geniet van schilderen, tekenen, leren over kunst, kleurtechnieken en doe mee aan MetaxArt Painting Workshops op het exotische eiland Kefalonia, Griekenland! Van beginners die de basis willen leren, tot degenen die in de loop der jaren van hun schildersezel zijn afgevallen; van de doorgewinterde professionals en schilderliefhebbers, op zoek naar idyllische omgevingen die buiten hun gebruikelijke omgeving willen schilderen, tot degenen die de helderheid van het licht en de uitgestrekte tinten van de beroemde Griekse eilanden willen ervaren; iedereen is welkom om deel te nemen aan de schilderworkshop. De studio is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur, terwijl studenten worden aangemoedigd om buiten te werken onder begeleiding van hun tutor. Het buitenlandschap wordt gepromoot voor een groter scala aan schilderinspiratie. De keuze om binnen te werken zal altijd aanwezig zijn.

Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole, een bijenkorf vol pracht en praal met een tikkeltje magie! Van handgemaakte sieraden en schilderijen tot zorgvuldig uitgekozen cadeauartikelen die je in andere winkels op het eiland niet zult vinden. Volg het Witte Konijn naar het gebied van Platia Kabana in Argostoli en je zult deze grot van Aladdin vinden.

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


+31 6 13352939

info@dutchkefalonia.nl


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur