Waar ligt Kefalonia

Kefalonia

Kefalonia is het grootste Ionische eiland, met een oppervlakte van 786,2 km2. De hoofdstad is Argostoli. Hier ligt ook de luchthaven. Het hoogste punt is Mount Ainos met 1628 meter. Inwonersaantal (in 2019) 39.481.

Kefalonia ligt op een zgn. breukplaat. In 1953 zorgde een grote aardbeving ervoor dat nagenoeg alle gebouwen op het eiland instortte. Fiskardo was het enige dorp dat niet geraakt werd door de aardbeving en is het enige nog echt authentieke dorp.

Af en toe beweegt de aarde nog steeds. In 2014 was er een aardbeving op het schiereiland Paliki, die met name Lixouri en omgeving trof. Gelukkig zijn alle gebouwen wel aardbevingsproof, zoals dat heet. In Kounopetra, net onder Lixouri en vlakbij Xi-beach, beweegt de grond het meest. Kounopetra betekent ook letterlijk 'bewegende rots'. Er wordt gezegd dat als je hier een stokje tussen de rotsen steekt en je wacht lang genoeg, dat het stokje valt.

Kefalonia is een van de mooiste Ionische eilanden. Fraaie kleine dorpjes, prachtige natuur en schitterende stranden.

De meest pittoreske dorpen zijn Assos en Fiskardo. op het hele eiland en vooral in de resorts zijn er de nodige faciliteiten voor de toeristen.

Kefalonia is echt een eiland om zelf te ontdekken. Je kunt in vrijwel elke plaats een auto of scooter huren. Huurtip: Als je in het hoogseizoen op vakantie gaat, reserveer dan op tijd een auto of scooter! Doe je dat niet? Dan is de kans groot dat er geen auto of scooter meer te krijgen is. Of je betaalt een zeer hoge prijs.

De wegen zijn prima begaanbaar op Kefalonia, en voor Griekse begrippen ronduit goed te noemen. Let bij het rijden op rotsen en stenen op de weg en, heel Grieks, geiten! Na een regenbui zijn de wegen vaak glad, dus rijdt dan extra voorzichtig.

Er zijn een paar grote plaatsen zoals;

Argostoli (Hoofdstad)
Lassi (Vlakbij de luchthaven)
Lakhitra (met een fantastisch uitzicht over de luchthaven)
En meer naar het oosten: Katelios, Skala, Sami en Poros (uit poros vertrekt de veerboot naar het vaste land)
En in het midden Agia Effimia.
Het schiereiland Paliki met als lokale hoofdstad Lixouri.
Lixouri is zowel over land als met een unieke veerboot te bereiken. (20min. echte aanrader!)

We danken jullie voor het bezoeken en hopen dat jullie er veel plezier aan zullen beleven. Alles is nu binnen handbereik.

Tot snel op Kefalonia!

Aanbiedingen naar Griekenland - Ross Holidays

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here 

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


+31 6 13352939

info@dutchkefalonia.nl


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur